понеділок, грудня 09, 2013

            
                                               ГОЛОДОМОР

           ГЕНОЦИД УКРАЇНСЬКОГО 
             
                          НАРОДУ
                     (Бібліографічний  огляд)

                                                                 2013
Голодомор-штучно створений у1932-1933роках більшовицьким режимом СРСР голод,від якого загинули мільйони українців.Аналоги подібним злочинам у  світовій історії як за масштабом,так і за жорстокістю й цинізмом методів його здійснення важко знайти. Багато десятиліть у Радянському Союзі тема голодомору перебувала під суворою забороною.Навіть люди старшого покоління , яким вдалося пережити цю трагедію,не наважувалися говорити про неї публічно. І лише після
здобуття Україною незалежності правда про голод повертається до пам*яті народу,стає його болем ,реквієм і одночасно символом незнищенності нації.
  Голод не був наслідком засухи чи неврожаю.Це був –геноцид!Це була безкровна людоморська війна.Війна за для того,щоб зруйнувати коріння волелюбної нації,винищити цілий етнос.
 В нашій бібліотеці є ряд видань присвячених голодомору в Україні:
   Український голокост 1932-1933:свідчення тих хто вижив.-К.:Вид.дім «Києво-Могилянська академія»,
2006.-432с.               

                    
             
 У книзі  вміщено свідчення тих,хто пережив одну з найжахливіших трагедій в історіі людства-штучний голод,спрямований на винищення українського народу.Спогади,зібрані впродовж багатьох років, доповнені документаль-ними  матеріалами дають змогу побачити дію страхітливого механізму знищення українського селянства.



  Смертю смерть подолали:Голодомор в Україні 1932-1933.-К.:Україна,2003.-352с.
                        
        
У книзі висвітлюється трагедія голодомору як у загально- українському,так і у регіональному аспектах. Авторський аналіз органічно доповнюється численними архівними документами,спогадами очевидців страшної трагедії,оригінальними ілюстративними матеріалами.
 


    Голодомор.Геноцид українського народу 1932-1933.-К.:Видавництво імені Олени Теліги,2008.-25с.
                    
Брошура в стислій формі розповідає про головні причини найжахітливішої  за масштабом трагедії,яку пережив наш народ . У центрі уваги пошук відповіді на питання ,чому терор був спрямований проти України.
    Голодомор у першій столиці./Укладання І.В.Шуйсь-кого .-Харків.:ШАНС,2006.-288с
                          
   
В книзі висвітлені події пов’язані з голодомором в столиці радянської України Харкові. Більшість запропонованих читачу документів тривалий час зберігалися у закритих фондах під грифом секретності і були недоступними для дослідників.
  Блєднов С.Ф.
         Голодомор в Донбасі:Авторський роздум,свідчення, документи.-Донецьк:Донбас,2008.-304с.
                       

У книзі опубліковані матеріали про репресивні заходи щодо селянства та голод на Донбасі,свідчення мешканців краю,фотокопії унікальних архівних документів.

Голодомор забрав мільйони людей.Попелом лежать ці мільйони у нас під ногами,гарячим пекучим попелом.
Аби цей попіл перестав пекти нас, ми повинні
затаврувати прокляттям катів .Запалім свічку в пам'ять про всіх невинно убієнних,і нехай ця пам'ять живе в кожному нашому серці.

0 коментарі(в):

Дописати коментар

Підписка на Дописати коментарі [Atom]

<< Головна сторінка